A ruhatisztitó csodája

Mária rádióban  meséli  egy rómában szolgálatot teljesítő atya. Öltönyét vitte tisztíttatni a közeli pucerájoshoz, merthogy az Rómában még mindig olcsóbb, mint nálunk Magyarországon. A tisztító műhely  idős tulajdonosa, a nemrég elhunyt II. János Pálra emlékezett. A következőképpen.

Pár nappal a pápa halála után egy amerikai  turista vendégükszóvá tette, hogy a tisztításra beadott nadrágja nincs az előkészített  csomagban. Nosza, nekiálltak keresni, de sehol sem találták. Az amerikai nem volt türelmetlen, rájuk hagyta a sopánkodást, majd holnap újra eljön, addigra nyilván előkerül az a nadrág, neki csak akkor lesz rá igazában szüksége, akkor utazik haza.

De a nadrág, noha mindent átkutattak, sehonnan sem került elő. Már közeledett az óra, amikorra az amerikait várták, de tanácstalanok voltak és szégyenkeztek a hiba miatt.

Ekkor a tulajdonosnak eszébe  jutott az előző héten meghalt lengyel pápa és imádkozni kezdett hozzá. Giovanni Paolo, látod mi történt, segíts rajtunk, hogy elkerüljük ezt a szégyent…

És néhány perc múlva belép  egy asszony az ajtón, a karján egy csomag. Mosolyogva közli, hogy ezt a napokban véletlenül elvitte és most visszahozza. A csomagban pedig az amerikai elveszett nadrágja volt. Amit aztán a pár perccel később  betoppanó tulajdonosának már boldogan nyújtottak át.

Az öreg tulajdonos azt mondja, hogy az asszonyt soha azelőtt, sem azóta nem látták a boltban, ez a nő  sohasem volt az ügyfelük.

Reklámok
A ruhatisztitó csodája

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s