A dán példa

A dán  lidércnyomás

Egy dán tudós   (Helmuth Nyborg) megállapította, hogy 1850 és 1920 közöt Dánia lakosságának átlagos intelligenciahányadosa 5.6 ponttal csökkent. Ennek fő oka az alsóbb néposztályok egészségi állapotának javulása, a csecsemőhalandóság  erőteljes csökkenése, a járványok megszűnte és ezáltal a népszaporulat növekedése a lakosság szegényebb rétegeiben. A felsőbb osztályok szaporodási hajlandóságának csökkenése is szerepet játszott az általános szintsüllyedésben, az elit családjai ugyanis magasabb IQ átlaggal rendelkeznek és ezt utódaiknak is képesek átörökíteni.  Amiképp az alsóbb néprétegek a maguk  alacsonyabb IQ szintjét adják tovább sokkal népesebb létszámú utódaiknak, s ha a nagy átlagot vesszük tekintetbe, ez az arányváltozás eredményezi az IQ átlagának csökkenését. Noha ellentétes irányú folyamatok is hatnak, Összességében ez eredményezte hetven esztendő alatt az 5.6 pontos IQ csökkenést Dániában.(Ami csökkenés napjainkig cca 10 pontra szaporodott fel és még nincsen vége.)

A folyamat nem állt le.  Mi több, meggyorsult.   Tekintélyes számú harmadik világbeli bevándorló érkezett Dániába , akiknek az IQ-ja alacsonyabb a dán átlagnál, mintegy 70-85 körül mozog és számuk növekedésével valamint a dánokéhoz képest négyszeres termékenységük révén komoly hatást gyakoroltak az IQ-szint további csökkenéséhez. A dán tudós idézi angol kollegája, Lynn adatait, aki szerint pl. Anglia lakosságának IQ szintje 1920 és 2010 közöt 6.9 ponttal csökkent elsősorban már nem is az alsóbb néposztályoknövekvő termékenysége, hanem a bevándorlás következtében.  A folyamat kisebb-nagyobb eltérésekkel egész Nyugat-európára jellemző. A dán tudós számításai szerint 2072-re a dániai IQ szint mintegy húsz ponttal lesz   alacsonyabb az 1850-es évhez képest és az iskolások intelligenciaszintje 2050-ben alig haladja majd meg a 80-at. Alig több ez az enyhe fokú gyengeelméjűség szintjénél. Ezidőtájt a lakosság csaknem kétharmada lesz már harmadik világból bevándorolt és a bevándorlók alacsonyabb IQ-szintje  (70-85 IQ pont) az oktatás összeomlását vetíti előre valamint a gazdaságleromlását, hiszen a munkavállalók jelentős része még betanított munkára sem lesz alkalmas.  Mindeközben azokban az országokban, ahonnanérkeztek, érezni  fogják az agyelszívás hatását, mert az elvándoroltak, viszonylagos alacsonyabb IQ-juk ellenére is a kibocsátó harmadik világbeli ország krémjét jelentették. Tehát a kibocsátó ország gazdasága ismegsínyli a kivándorlást.

Visszatérve Dániára, a gazdaság és az oktatás deficitje mellé párosul majd a demokrácia deficitje. Az érkezettek nem hoznak magukkal demokratikus hagyományokat, autokratikus rendszerekbőlérkeznek, , tekintélyuralmi beidegzettséggel és vallásos előitéletekkel vannak megtöltekezve, ami előre programozza a dán fehér kisebbségi enklávé  és a bevándorolt többség közötti konfliktusokat és összecsapásokat.

Nem is folytatom Nyborg cikkének fordítását, mert fáraszt a szakszöveg és olyan csuda dolgoknak kellett utánanéznem, mint a Lynn-Flynn effektus ami a jelzettel ellentétes jelenség és egyes csoportok, zárt fehér közösségek folyamatos   intelligencianövekedését írja le ugyanezen vizsgált időszakban. De ezek eltűnése ill. eltüntetése szerintem nem fog komolyabb akadályokba ütközni.

Minden esetre még a politikailag legkorrektebb becslések szerint is mi akár bevándorlók nélkül is  eljutunk oda, ahová a dánok eljutnak 2070-2080-ra.

Érdekes világnak néznek elébe gyermekeink.

Reklámok
A dán példa

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s