Örmény tények

Bármelyik polgárháború genocídiumnak, népirtásnak tűnik, ha a halottakat csak az egyik oldalon veszik számba.

Any civil war will appear to be a genocide if only the dead of one side are counted. Justin a. McCarthy

A Rettegett Ivánnal megindult nagy orosz imperializmus legnagyobb ellenfelét az Ottomán Birodalomban látta. Szövetségesül pedig a déli szomszéd határain belül élő örményeket választotta. Az örmények keresztények és mint egy hajdani birodalom örökösei, sosem mondtak le  arról az álmukról, hogy egyszer majd újra önálló államot alapíthatnak az Ottomán birodalom keleti részében. Az oroszok és a „török” között századokon át dúló békétlenségben Ukrajnából és a Krím félszigetről, valamint a Kaukázusból moszlimok millióit üldözték át az oroszok török területre, vagyis anatóliába. Ezidőalatt örmények százezrei pedig  orosz területre menekültek a feldühödött moszlimok bosszújától tartva. Mindkét oldalon tíz- és tízezrekre becsülhető a megtorló  és a megtorlásokat megtorló mészárlások áldozatainak száma. A későbbi sztálini deportálást felidéző mértékben, mintegy másfél millió krími tatárt üldöztek el lakhelyéről a XVIII. Század végén és az etnikai zavargások  ezeken a vidékeken ahol sokféle és sok szokású nép élt egymással békében vagy hétszáz éven keresztül, elszabadult a pokol. Kurdok, azeriek, cserkeszek, abházok, törökök örmények harcoltak egymás ellen mindegyikük kárára és szomorú szenvedéseiket gyarapítva. Az orosz álom egy melegvízű, szabadon  megközelíthető tengeri kikötőről ott lebegett mindegyik cár szeme előtt. Katalin és II. József pedig már egyenesen  a régi Bizánc helyreállításán dolgozott, amit az Ottomán Birodalom helyén keltenek majd újra életre. Már az új Bizánc koronáját is  előkészítették a bécsi kincstárban, kevesen tudják, hogy az eredeti magyar Szentkoronát  barkácsolták át, akkor került  a korona hátsó pártázatában a Boldogságos Szűz képe helyébe az egyébként jelentéktelen Dukász Mihály császárnak a képe. Akinek 1047-es sztyepanakerti  csatában történt leveretésével Bizánc elvesztette ázsiai területeit. S akinek képe a Szentkoronán a revans, az újjáéledő Bizánc jelképe lett.

Az örmények természetesen ezekről a nagyívű tervekről vagy nem is tudtak, vagy hasznosnak  TARTVÁN  azokat, bizalommal csatlakoztak az orosz hatalmi törekvésekhez .

A XIX. Század végére  szocialista  eszméket hoztak magukkal azészaki szomszédtól és megerősödött a nacionalista mozgalom is.

A szerb és bolgár felszabadító harcokról vették a példát. A bolgárok is, a szerbek is azzal kezdték a Birodalom elleni felkelést, hogy lemészárolták illetve távozásra kényszerítették az országuk moszlim lakosságát. Ez sikeres stratégia volt, mert Szerbiában is, Bulgáriában is a moszlimok kisebbségben éltek. Az örmények azonban, ahol a legtöbben éltek közülük, ott sem érték el a teljes lakosság negyvenhét százalékát, a hat örménylakta tartományban (vilajet)  arányszámuk nem haladta meg a 17 százalékot.  Az önálló államnak kiszemelt területen is  csak a népesség kis hányada volt örmény és tervük szerint a moszlim többséget ell kellett távolítani vagy helyben meg kellett semmisíteni. A külföldi támogatáshoz hamis statisztikai adatok özönét tették közzé, amik szerint Kelet-Anatóliában az örmények vannak többségben. Magyarán: éltek a korszerű propaganda  eszközeivel. Ők is legyőzték a viszolygást a méltatlan és hamis módszerektől.  A nemzet felemelkedésének   érdekében     tevékenykedő hazafi nem lehet finnyás. A kettős mérce  alkalmazását mindig megkönnyíti a győzelemittasság, a kegyetlen bosszú végrehajtásához pedig  elengedhetetlen követelmény az ellenfél démonizálása. Amint ez a hazugság-komplex az utóbbi két évszázadban a  „Felvilágosodás” nyomán világszerte létjogosultságot szerzett és a legsötétebb történelemhamisítások eszközévé lett.

Reklámok
Örmény tények

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s