Ali Baba hadművelet

Szaporodnak a beszámolók az iraki keresztények üldözéséről. Több mint százezernyien menekültek már külföldre és a többieket is sürgetik  a kegyetlen gyilkosságok és gyujtogatások. A beszámolók emlékeztetnek a moszlim szélsőségesek  szívében mélyen gyökerező kereszténygyűlöletre. Amiként a zsigeri antiszemitizmusra emlékeztettek ugyanezen hírforrások 1948-ban is.

Történt pedig, hogy 1948-ban a több mint százezres iraki zsidó közösség feje, a főrabbi nem kis elégedettséggel jelentette ki, hogy araboknak és zsidóknak egyenlő jogok és kötelezettségek jutottak ezen a tájon, és ez ezer évnyi  együttélésüket szavatolja.

Korán örült.

Nem sokkal ezután ugyanis megindult a zsidóellenes hajsza, a terrorcselekmények sorozata. Aminek következtében megindult az iraki zsidók kivándorlása az újonnan alakult zsidó államba. Ezt az akciót a  zsinagóga-robbantások szervezői, a zsidó titkosszolgálatok emberei egymás között „Ali Baba műveletnek” nevezték el. Az „Ali Baba operation” az iraki zsidó közösség  csaknem teljes kivándorlását   eredményezte.

Duplafenekű bőröndhöz hasonlítják a XX. Századi történelmet. Nemok nélkül.

Reklámok
Ali Baba hadművelet

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s