Búcsú a biztonságtól

Találkozás a bizalommal

Itt, Angyalföldön a buszmegállótól hazafelé jöttében kétszer is megtámadták a kisfiamat. A két nagyfiú Rablási  kisérlete azért hiúsult meg, mert a gyereknek nem volt se pénze, se telefonja. Amit mégiscsak sikerült elvenniük tőle, az a biztonságérzete volt.

Ezidőtájt történt az is, hogy a kórházunkban több tucat idős beteget küldtek át a másvilágra. Egy ápolónőt hét beteg megölésének vádjával börtönbe küldtek. És elveszett az én biztonságérzetem is, amit a kórházunk addigi jó híre táplált bennem.

Alig egy évtized telt el azóta és nőttön nőtt bennünk a bizonytalanság.

Már nem bíztunk a barátban, sem az idegenben. Sem a rend őrében, sem a test gyógyítójában.

De még önmagunkban sem. Bizalom nélkül azonban élhetetlen az élet.

Hogyan tovább? Így semmiképp.

A kiutat ajánlatos volt minél előbb megkeresni. Mert hogy van kiút, azt azért reméltük.  A megoldást megtalálta már annak idején Jeremiás is, nekünk csak megértenünk és megszívlelnünk kellett:

„Ezt mondja az Úr: Átkozott az az ember, aki emberben bízik, aki halandóra támaszkodik, és szíve elfordul az Úrtól” – „Áldott az az ember, aki az Úrban bízik, akinek az Úrban van reménye.”

Semmit sem tudtunk még áldásról, átokról vagy ezekről a mellbevágó  ótestamentumi sorokról. Csak azután, hogy  családommal a teljes bizalomvesztés szorongásával templomba kezdtünk járni. És a felébresztett  hit meghozta az emberek iránti  bizalmat is. Fiam azóta szorongás nélkül sétál haza az időközben utcagyerekből utcafelnőtté cseperedettek között.  Én pedig már kétszer is feküdtem a Fekete Angyalról elhíresült belosztályon, a legkisebb aggodalom nélkül. Mondhatni úgy is, hogy akinek vízuma van a Mennyországba, az itthon is jobban érzi magát.

Ilyen egyszerű ez.

Reklámok
Búcsú a biztonságtól

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s