Démonok és angyalok avagy Nobel és az ő díjazottjai

Albert Schweitzer orgonaművész volt és  orvosdoktor Elzászban. Ami pénzt keresett művészként, azt a gaboni őserdőben az általa  létrehozott lambarenei kórházban költötte el a beteg négerek gyógyítására. Munkáját Nobel békedíjjal ismerték el. Amikor megkérdezték tőle, hogy mi vezérli tevékenységében, azt felelte: Az élet hódolatteljes tisztelete!

Az ugyancsak Nobel békedíjas Menáhem Volfovics Begintől, volt izraeli miniszterelnöktől egy beszélgetés során az angol diplomata, Lord Howe kérdezte meg: saját magát tartja-e a közel-keleti terrorizmus atyjának?

Erre Begin büszkén azt válaszolta, hogy Nem.  Ő az egész világon zajló terrorizmus atyjának tartja magát.

Okkal volt nagy mellénye,hiszen a palesztinai  terrorcsoportok egyik  vezetőjeként ő irányította Deir Jasszin palesztin falu lakóinak lemészárlását. De az ő nevéhez fűződik a világháborús zsidómentések hőseként tisztelt Bernadotte gróf  ENSZ békekövet meggyilkolása és a jeruzsálemi Dávid király szálloda felrobbantása annak 91 angol lakójával együtt.

A boldoggá avatott Kalkuttai Teréz anya is részesült ebben a komoly kitüntetésben. Ő is átvehette  a Nobel békedíjat. Amikor véleményét kérdezték a dologról, megilletődöttséggel vegyes kételkedéssel jegyezte meg: Furcsa világ ez, ahol  Nobel díjat adnak annak, aki semmi mást nem cselekedett, csupán a kötelességét teljesítette.

Ha úgy tekintjük, hogy az említett  háromból 2:1 az arány az angyali oldal javára, akkor ez bíztató. De máris  visszaemlékszem bizonyos Barack Obamára, a háborús bűnös USA  államelnökre, aki  2:2-re egyenlít és nem is merek tovább emlékezni, mert félek, hogy a démoni díjazottak túlsúlyba kerülnek. Így is fenyegető a kép: a terrorizmus atyja és az ő nevelt fia versus Teréz anya és Albert Schweitzer, a gyógyító orgonaművész. Lucifer kontra Szent Mihály, mint ezt a legeslegújabb kor, a New Age oly gondosan elhallgatja, hogy az már szinte ordít.

Alkalomadtán megkérdeném Alfred Nobelt, hogyan is gondolta ezt a díjat annak idején?

Reklámok
Démonok és angyalok avagy Nobel és az ő díjazottjai

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s