Gonoszügyi ismeretek 7.

 Két kérdőjeles mondás

A boldog emlékezetű Könyves Kálmán királyunkkal az a szégyen nesett meg, hogy a legújabb korban „felvilágosultnak” minősítették, törvénykönyvének egy félmondata ürügyén. Talán éppen csak azért, hogy kissé otthonosabbá tegye ezt a földi létet, Kálmán kimondta: „A boszorkányokról, akik nincsenek, ne essék szó!”.

(“De strigis vero quae non sunt, nulla questio fiat”),

A „felvilágosult” minősítés azonban nem felel meg a valóságnak. Mondhatni, hogy hálistennek, mert a „felvilágosult” jelző ma már inkább jelent tudatlant és műveletlent, semmint azt, hogy valaki jól kiismeri magát a világ természeti és természetfeletti dolgaiban. Sokféle rossz  nem volt a Kálmán képviselte lovagkorban és sok ilyesféle dolog nincsen ma sem. De boszorkányok bizony voltak, vannak és lesznek is, merthogy olyan az emberi természet, hogy gyakran köt üzletet az ördöggel alantas vágyai beteljesülésének reményében. Tudta ezt Kálmán király is, mert a továbbiakban viszont kemény intézkedéseket léptetett életbe a vajákosok  és bűbájosok ellen. Csupán a strigákban, vagyis a vámpírokban nem hitt. Közönséges boszorkányok  azonban ezrével nyüzsögtek minden korban. Tanúskodnak erről a rómaikori feljegyzések, a közép- és újkor boszorkánypereinek gondosan és pontosan lejegyzett bírósági iratai Szegedtől Bolzánóig, Németalföldtől Spanyolhonig.

És hírt adtak erről napjaink feketemisés művészei a kiscelli trinitárius kolostor templomtéri kiállítótermétől a sátánista Marylin Mansonon át a Krisztust gyalázó romlott Madonnáig – hogy a legutóbbi két évtizedet is csatoljuk a boszorkánytörténelemhez.

Boszorkányok pedig vannak. De még mennyire vannak!

Egy másik, a boszorkánytagadáshoz hasonló  gyakran idézett híres mondás Bibó Istvántól származik és előrángatják okkal, ok nélkül, úton-útfélen,  mintegy a demokrácia magasztalására, a népuralom legnagyobb dicsőségére. (Amely demokrácia mint tudjuk nem más, mint a nép, a démosz uralma az elit felett, amely uralom segítségével a legelitebb elitből is rögvest dühöngő csőcseléket faragnak.)

Bibó egy révült pillanatában azt írta volna, hogy Demokráciában élni annyit jelent, mint nem félni!Most hagyjuk a szövegkörnyezetet, hiszen az őt idézők is gondosan kerülik az állítás bővebb kifejtését. Inkább nézzük meg a kijelentés értelmét.

A köteles tisztelet megtartása mellett erről a cigány lova juthat eszünkbe. Szegény pára nekiment a falnak, merthogy vak volt. A cigány azzal mentegette a lovat, hogy „Nem vak ez, hanem bátor!”

Vagyis nem fél nekimenni akár a falnak sem.

Mondhatni: vaksága révén demokráciában érzi magát.

Legyen hát igazuk a Bibóidézőknek: nem   félni annyi, mint demokráciában élni.

Vagyis szemkápráztató szellemi sötétségben.

Mert hogy Mitől is nem kell félni a demokráciában, Azt még szegény Bibó sem tudhatta, nem volt alkalma megtapasztalnia sosem a félelem nélküli világot. Tekintélyuralomban született és diktatúrában halt meg. És most ugyan demokrácia van, de Aki ma nem fél, nem szorong, akit nem ver ki a hideg veríték naponta hatszor ebben az európaiuniós „setét” liberáldemokráciában, hát az csakis pszichopata  lehet. A pszichopatáról mondja ugyanis a lélektudomány, hogy  nem szeret, nem tanul, de mindenekelőtt: nem fél!

Bibó és a többi Bibót idéző  nagyot tévesztett. Ahol nem félnek az emberek, az nem a demokrácia, hanem a mennyország. Ott nemhogy demokrácia nincs, de még a boszorkányok is ki vannak onnan tiltva. Ellentétben Bibóval és Kálmánnal, akik életük tévedései ellenére és jócselekedeteik révén lakók lehetnek ott. A boszorkányügyekben és demokratikus szélhámosságokban bennfentes és profi Gonosz pedig maradhat  ott, ahová letaszították még a történelem előtti időkben. Vagyis itt, a Földön. Ahol boszorkányok is vannak, meg demokrácia is, a Sátán legnagyobb örömére és a mi félelmeink ébren tartására.)

No és persze sötétség délben, sötétség este és sötétség még virradatkor is. Ami  sötétséget itt-ott egy-egy felvillanó vörös csillag mélyít tovább.

Reklámok
Gonoszügyi ismeretek 7.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s