A hamis tanúságtétel megtorlása a Halacha szerint

Elbűvölő időtöltés a régi társadalmak régi  törvénytáraiban való kutakodás.  A Sharija, vagyis az iszlám vallási törvénytár előírásairól szinte naponta hallunk rémisztő és mulatságos történeteket egyaránt. Borzongunk, vagy felháborodunk de azért határozottan érezzük, évezredes bölcsesség és tapasztalat rejlik e törvények mögött.

Ritkábban esik szó a zsidó valllási hagyományok törvénykönyvéről, a Halacha-ról.Pedig bővelkedik ez is a bölcsebbnél bölcsebb rendelkezésekben. A Halacha például egészen sajátos módon kívánja büntetni a hamis tanúzást. Ha valakiről kiderül, hogy a bíróelőtt   hamis tanúvallomást tett, akkor az illetőnek azt a büntetést kell elszenvednie, ami   bűn elkövetésével felebarátját megvádolta. Ha gyilkossági ügyben tanúskodott hamisan, akkor gyilkosságért fogják elitélni. Ha tolvajlást próbált társára  ráfogni és bebizonyosodott, hogy  hamisan  vallott, akkor őt itélték el lopásért.

A Halacha idézett rendelkezése nyomán nem nehéz megmagyarázni azt a roppant aggodalmat , amit a zsidó szervezetek  viseltetnek a második világháborúban zsidók ellen elkövetett bűnöket bizonyítandó tanúvallomásokkal kapcsolatban. Azt a különösen dühödt  védekezést és ellenállást, amit az úgynevezett  revizionista történészek feltárt tényei ellen szegeznek talán éppen a hagyomány törvénykönyve kényszeríti ki belőlük. Mert mi lenne, mi történhetne ha netán  mégiscsak kiderül az igazság? Vagyis az, hogy  a vádak zöme hamis tanúvallomásokon alapult akkor és alapul ma is?

Belegondolni is szörnyű.

Saját törvényeik szerint sokan kerülhetnének közülük a vádlottak padjára olyan bűnökért, amikkel másokat vádoltak meg és amely bűnök elkövetéséről hamis tanúvallomásokat tettek és tesznek mindmáig. Magyarán: a Halacha  szerint tízezrével kerülhetnének bíró elé népirtás vádjával mindahányan, akik ilyen váddal illették embertársaikat.

De például ellenük fordíthatná a Halacha az antiszemitizmus hamis és körmönfont vádját is, például Wass Albert, Nyirő József, Horthy Miklós vagy Prohászka Ottokár ügyében. Ez lenne ám pikáns fordulat: cionisták az antiszemitizmus vádjával a nyakukban!   Mellékbüntetésként olvasniuk kellene a teljes életművet Nyirőtől,  Wass Alberttől és Ottokár püspöktől. Továbbá Horthy Miklós életrajzát hiteles szerzőtől. A Halachát, mint kötelező olvasmányt  már nem is említem, természetes, hogy kötelező terápia leend a túltengő hübrisz (hücpe) ellen.

Elengedhetetlen feltétele ennek az, hogy  Jehova tartsa magát a Halacha törvényeihez. Ennek persze további feltétele lenne az is, hogy az Örökkévaló vegye emberszámba a nemzsidókat is és ezáltal számítson büntetendőnek a gójok ellen elkövetett gonosztett is .

Ezáltal a feje tetejéről a talpára állhatna újra a világ. És mennyivel biztonságosabb két lábbal a földön állni, mint a gömbölyű koponyatetőn egyensúlyozni!

Reklámok
A hamis tanúságtétel megtorlása a Halacha szerint

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s