Hawking cáfolja, Lady Gaga nem ismeri Istent

Az emberi alkotóerő és a sikerekben kiteljesedő élet szemléletében pillanatnyilag Lady Gaga előadóművésznő és Stephen Hawking matematika-fizika fenomén a toplista két tündöklő csillaga. Nem az egyetlenek, de ahogyan mondani szokás „emblematikus” figurák a celebek körében. Ráadásul korunk fogyatékosság-imádatának tárgyaként is megfelelnek a követelményeknek. Hawking testileg száz százalékosan mozgásképtelen, még beszélni is csak egy számítógép vezérelte beszédszintetizáló közvetítésével érintkezik környezetével. Szellemileg viszont ép, az intellektualitás csúcsteljesítményeként beszélnek róla.

Másik celebünk: Lady Gaga épp a fordítottja, a szellemileg visszamaradtakat képviseli , viszont testileg megfelel a legmagasabb ízlésnek is. Mindkettejük teljesítménye a maga területén elbűvöli a világot. Figyelnek rájuk az emberek és talán emiatt sem közömbös, hogy mindketten megveszekedett istentagadók. Noha talán a hölgynél némi sátántisztelet gyanítható, ami feltételez egyfajta transzcendens elkötelezettséget. . A nők bizony hajlamosak ilyen abszurditásokra. De ha istentagadásban még Nietzschének sem sikerült tökéleteset alkotnia, akkor mit várhatunk Lady Gagától?

Annál tiszteletre méltóbb Stephen Hawking gyakorlati matematikus és elméleti fizikus teljesítménye.

Hawking ugyanis kimondta: Istennek nincs helye a teremtésben. Isten nem viszonozta az ítéletet és talán ennek is köszönhetjük, hogy nemcsak Lady Gagaimpozáns termetének, de még a kemény itéletű Hawkingnak is zavartalanul van helye teremtett világunkban. Mi pedig gyönyörködhetünk vagy borzadhatunk a produkcióban, amit ők nyújtanak számunkra. Számomra például felejthetetlen Lady Gaga marhafelsál-szeletekből összeállított kiskosztümje és az a roppant intellektuális önbizalom, amellyel Hawking bizonyítja, hogy a Teremtés, pontosabban az Univerzum minden külső beavatkozás nélkül, önmaga gravitációjának erejéből jött létre.

Hawking emlékeztet arra a milliomos demokratára, aki úgy akarja bizonyítani az egyszerű dolgozók iránti tiszteletét, hogy amikor a szobapincér bekopog a reggelivel, akkor csak kikiált neki: „Köszönöm, John!Csak tegye le a kisasztalra, majt magam kimegyek érte!” Nem is sejti, hogy maga a direktor tisztelte meg kivételesen.

Aztán ahogyan a napok telnek és gazdagsága nő, nő a szorongása is. Nem tudja elviselni a szobapincér láthatatlan jelenlétét sem és maga megy le a szálloda konyhájába a reggeliért.

Voltaképpen a parvenü kisebbségi komplexusa ez. Az újgazdag rémülete a helytől, ahová nem érzi illőnek magát. Nem csoda, a liberális univerzum eléggé kényelmetlen hely. Tele van poloskákkal és egyéb élősködőkkel.

1988-as könyvében, amelyben a világ keletkezéséről elmélkedett, Hawking még engedte a Teremtőnek, hogy a szobaajtóig jöjjön. Mostani könyvében már a létét is sokallja, a szálloda, vagyis ez a szépséges Univerzum szerinte megvan szobapincér(Isten) nélkül. És az Úr udvariasan, engedve teremtménye szabad akaratának, diszkréten visszavonul. Bölcsen beletörődik abba, hogy Hawking nem hisz Istenben. De azért Isten hisz Hawkingban – Hogy Pio atyát idézzük. …. Bízik benne, hogy végül Hawking megtalálja helyét a teremtésben és ha már az észmilliomos egy luxusszállóban szállt meg, akkor elfogadja a szobapincér szolgálatait.

Amiként bízik a Teremtő Lady Gagában is. Abban, hogy ez a hölgy a nem mindennapi képességeit egyszer csak arra használja majd, amire kapta,mégpedig őtőle a Teremtőtől. A legősibb ősbizalom ugyanis nem az ember bizalma Istenben, hanem Isten bizalma teremtményeiben.

Megtörténhet, hogy egy lelki felvillanás nyomán vagy Lady Gaga, vagy Hawking felsóhajt. Esetleg egyszerre mindketten. És azt suttogják keserűen bele a magányos éjszaka csendjébe:” -Atyám, én nagyon sokat vétkeztem, nekem már nincs reményem!”

Az imént említett Szent Pio egyszer egy hasonló vallomásra a következőképpen válaszolt:

„Fiam, Isten szüntelenül nyomában van a legmakacsabb lelkeknek is. Te túlságosan sokba kerültél Neki, mint hogy magadra hagyjon.”

Reklámok
Hawking cáfolja, Lady Gaga nem ismeri Istent

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s