Ki vezérli a bosszantókommandókat?

Abba a hitbe lovalták bele magukat a nemzeti érzésű motorosok – hogy szép lassan megtanulunk visszaütni. Megtanulunk bosszút állni. Megtanulunk megtorolni ősrégi sérelmeket. Akár olyan sérelmeket is, amiket nem is szenvedtünk el. Mert szégyellnivaló fogyatékosságunk, hogy hamar felejtünk és rendszeresen elmulasztjuk a bosszúállásra kinálkozó alkalmakat. Esetleg még meg is bocsátunk az ellenünk vétkezőnek, ellenszolgáltatás nélkül.

Ezt aztán végképp nem! …

A legenyhébb kifejezés erre, hogy motorosaink rosszul szocializálódtak. Nyugat gyermekei ők, ahogyan motorjaik is abból az irányból érkeztek. Sem Gárdonyit, sem Jókait, sem Aranyt nem olvasták már. Az idősebbje Dumas-regények filmváltozatain cseperedett fel. Egymás után tízszer is megnézték A három testőrt vagy A milady bosszúját. A fiatalabb generáció már Hollywood neveltje. Hollywood pedig ugyancsak a bosszút ismeri el a legfőbb istenségnek.Ráadásul mindegyik korosztály azona sörön hülyült el, amit gyárilag állítanak be ipari szesszel a legpusztítóbb fokozatra.

Istentiszteletet, vallási szertartást, szent helyre tartó zarándoklatot vagy az úgynevezett „élet menetét” bármi módon megzavarni roppant neveletlenségre vall. Különösen otromba dolog ezernyi feltuningolt motor dübörgésével elnyomni még a gondolatot is a felvonulók agyában. Függetlenül attól, hogy a szóbanforgó vallás a kétezer éves hagyománnyal rendelkező kereszténység úrnapi körmenete vagy a csak a néhány évtizedes holocaust-vallás hívőinek vonulása a Duna partján.

Mert ha abban az egyébként nyíltan napi politikai üzeneteket vállaló menetben akár csak egyetlen embert vezényelt oda a kegyelet és a gyász érzése, akkor ugyanazt a hibát követik el motorosaink, mint a Pussy Riot Moszkvában, a Megváltó Krisztus székesegyházban vagy a brüsszeli érsekre támadó félmeztelen leszbikusok, akik a FEMEN, a magzatelhajtás korlátlan engedélyezéséért harcoló homoszexuális csoport tagjaiként jegyzik magukat.

Három kérdés is előkívánkozik ezen az eseménydús tavaszon:

1. Mi szüksége van az abortusz tartós legalitására egy homoszexuális csoportnak? Az ő érdekeiket sem az engedélyezés, sem a tiltás nem érinti. Homokosok, a kapcsolat természeténél fogva, ritkán esnek teherbe.

2. Miért Budapest belvárosába és nem a tavaszban virágzó határba irányozták tavaszköszöntő dübörgésüket a nemzeti motorosok?

3. Kik állnak a Pussy Riot, a Femen vagy a Nemzeti Motorosok mögött, kik azok akiknek biztatására vállalják a provokációk elkövetését? Ahányszor megkotorjuk, mindig rátalálunk a mögöttük settenkedő ultralib jogvédőkre. Az utóbbiak örömét rontotta el Orbán miniszterelnök bölcs, kétszeres tiltása. Hab a tortán, hogy ugyanolyan hangosan sikítoztak a jogvédők a tiltás ellen is, mint az engedélyezés miatt.

Reklámok
Ki vezérli a bosszantókommandókat?

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s