Szakasitshoz hasonló szellemek okozzák a globális galibát.

 Elszaporodtak az időjárási és társadalmi anomáliák. Így együtt. A változások mértéke már-már aggasztó.

Kelet-Magyarországon, pontosabban Öcsödön hallottam arról a népi hiedelemről, hogy közöttünk kószálnak azoknak lelkei, akik földi életükben elkövetett bűneik miatt holtuk után nem számíthatnak lakhelyre a mennyek országában.   De életük bűnös cselekedeteit még a tisztítótűzben való szenvedéssel sem tehetik már jóvá. Sorsuk az örök kárhhozat, vagyis a pokol lenne, ha ideiglenes megoldásként nem élnének az istenadta szabad akarattal és halálukat követően el sem mennek az ítélet színhelyére. A céltalan bolyongást választják a még élők között. A test nélküli létet, amivel azonban még együtt jár a test kielégíthetetlen vágyakozása mindazon szenvedélyek iránt, amikkel életükben egyszer már kiérdemelték a büntetést. De testetlen létükben, hogy újra kielégíthessék nemtelen vágyaikat, eleven testre próbálnak szert tenni. Az élők testének megszállásával próbálkoznak minduntalan és nemritkán teljes sikerrel. A szekularizált, vallástalanná, hitetlenné tett lakosság zöme már az ő befolyásuk alatt működik és teszi a rosszat civilként és politikusként egyaránt.  

Ők, ezek a megszálló szellemek  azok, akiket végtisztesség nélkül temettettek el. Akik hit nélkül mentek át a túlvilágra. Akiket szeretteik nem segítettek holtuk után eljutni  oda, ahol a holt lelkek sorsáról döntenek az égi hierarchiák. Tudták ezt a tibeti halottaskönyv írói és az egyiptomiak is, ezért aztán  bonyolult rituálékat írtak elő a siker érdekében. de ezernyi adat bizonyítja, hogy a magyar hagyományos népi közösségek  is igyekeztek a megfelelő helyre eljuttatni halottaik lelkét. Függetlenül attól, hogy az illető bűnös vagy példamutató életet élt idelent. A fontos az volt, hogy a holtak lelkei ne zavarják meg az itt maradtak életét sem jó, sem rossz cselekedeteikkel. Ők már nem itt honosak. . Különösen a gonosz lelkektől óvakodtak. Nehéz ez az élet  kísértetek, démoni lelkületű szellemek és lidércek nélkül is

 

A nagy süllyedés.

 

A nagy zuhanás e téren a XX. Században következett be. Hogy egy példával szolgáljak:

A háború utáni idők egyik köztársasági elnöke  és az MDP  politbüró tagja Szakasits Árpád volt, korábban a Szociáldemokrata párt demokratikusan  kinevezett vezetője, a Népszava főszerkesztője, a Magyar Dolgozók Pártjának alelnöke. Posztok, amelyek  egyenként is szabadjegyet kínáltak  a pokol legmélyebb bugyrába.  A  legcsúnyább szégyenbélyege azonban az volt, hogy akasztófára küldte azt a Kolosváry-Borcsa  Mihály sajtókamarai elnököt, aki az 1944. március 19-i német megszállás után kiszabadította őt a Gestapo fogságából és ezzel az életét mentette meg.

Ez a Szakasits is itt bolyong most közöttünk, élők között és akárcsak a  Kerepesi Temető Munkásmozgalmi Panteonjának  lakói, , mérgezik körülöttünk a levegőt világszerte a többi gyilkossal, gazemberrel és  a többi pokolszökevénnyel együtt, akik a végítélet eljöveteléig ideiglenesen még élvezik a testetlen földi lét illuzórikus örömeit.

 Hogy Miértéppen Szakasits elnök úr emlékét idézem? Egyszerű oka van ennek: az elnök úr  dédunokája Schiffer András, a Legyen Más a Politika főkorifeusa  ma és  ajánlatos lenne elgondolkodnia dédapja szégyenletes földi és túlvilági életéről. Főleg arról, amit dédpapa a „széles útról” mondott annak idején.

 

A  nevezetes mondás

 

Amikor a szovjetek támogatta Rákosi rákényszerítette a szocdemeket, hogy egyesüljenek a kommunistákkal, Szakasits szocdem pártelnök talált egy vigasztaló szentenciát, mintegy önmagát is nyugtatandó:

 „Széles az út, mindnyájan elférünk rajta!”

 (a szocializmusba vezető sztrádát értette ez alatt, amin komcsik, szocdemek egyszerre is elférnek  – – magyarázták akkoriban a „frappáns” kijelentését.)

Persze, hogy eztán mégsem fértek el rajta.  A szocdemek gerinctelenjei, mint például a Buci Gyurinak becézett Marosán hamarosan kommunistább lett a  Gerőnél is és jó néhányan követték példáját. A szocik zöme azonban börtönben, internálótáborban és legjobb esetben is B listákon találta magát és átkozta a napot, amikor a munkásmozgalomhoz csatlakozott nem utolsó sorban  Szakasits elvtárs bíztatására. Jött Kistarcsa, jött Recsk, jött az ÁVO és az ÁVH és egyetlen vígasztalásuk volt, hogy a kommunisták is hullottak mint a legyek a terrorlegények feneketlen fegyházaiban.

 Ha Szakasits csak egy kicsit is tájékozott lett volna Máté evangéliumában a Magyar Dolgozók Pártja megalakulása pillanatában, mélyen hallgatott volna és kért volna inkább egy szókrátészi bürökpoharat, hogy még idejében távozhassék abból a vörös drapériás  csonkaországból…

De Szakasits az ostobaságig   műveletlen volt. Nem ismerte a Bibliát.

Máté, a vámos ugyanis feljegyezte mestere 1900 évvel korábbi kijelentését. Mint mondják, előbb   héberül írta le, majd görögre  később pedig latinra fordították. Ez utóbbi másolat maradt fenn számunkra:

 „Menjetek be a szoros kapun! Mert tágas az a kapu, és széles az az út, amely a kárhozatba visz, és sokan vannak, akik azon járnak. Mert szoros az a kapu, és keskeny az az út, amely az életre visz, és kevesen vannak, akik azt megtalálják.” (Mt. 7,13-14)

 A héberből görögre, abból latinra majd pedig magyarra fordítás kissé megviselte a mondatokat,de azért még így is világos: Óvakodj a széles, kényelmes úttól. Különösen ha olyan sátáni megbízott terel oda, akit Rákosi Mátyásnak hívnak. Vagy Mesterházinak, Gyurcsánynak, Bajnainak és így tovább.  Sátánnak több, mint ezer neve van. Ezt jó tudnod, Kedves Andrisom.

 

Reklámok
Szakasitshoz hasonló szellemek okozzák a globális galibát.

Szakasitshoz hasonló szellemek okozzák a globális galibát.” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s