Hiszek Ferencnek

Évtizedek óta gyötör a kérdés, kitől származik az a néhány verssor, amit talán már nem is pontosan idézek fel hétről hétre.  Pedig az elszánásom a hitre azóta sem csökkent, amióta először olvastam ezt a verset valami négy évtized távolában:

„Hiszek, hiszek, hiszek,Hegynek föl nagy terhet viszek!
Uram! Gyakorolj isteni kegyet:
Tedd kisebbé a hegyet!

De Az Úr nem tette kisebbé.

Más téren, a tenyerén hordott, de a hegyeimet nem kisebbítette meg.  Megizzasztott, és néha úgy elfárasztott, hogy a lélegzetem is kifogyott.  

Ahogyan múlnak az évtizedek, a hegyek egyre magasabbaknak tűnnek és az izmaim lassan megereszkednek. Egyre nehezebb megmásznom őket!

 Egy metaforával tudom ezt legkönnyebben érzékeltetni.

Négy emberhegyet is meg kellett másznom eddigi életemben: XXIII. Jánost, VI. Pált, II. János Pált és az emeritus XVI. Benedeket.   A villanásnyi időre megjelent I. János Pált itt most nem említem. Talán megbocsát érte.  

Szólnom kell viszont Ferencről, erről a meredek hágóról, amelyik minden eddigieknél is nagyobb próbára tesz.

Aggódom miatta! Amiként a többi említett Pontifex Maximus sorsa is aggasztott.

XXIII. János kirobbanó médiasikere nyugtalanított, sőt: idegesített. VI. Pál esetében Mindszenty cserbenhagyását nehezményeztem nála. Aminek következménye olyan sajtódicséret lett, ami felért a becsületsértéssel.  II. János Pálnál megint csak a tiszteletreméltó méltósághiány zavart – ami viszont elbűvölte a világsajtót.

 XVI. Benedek csaknem megúszta a tömegkommunikáció által rárótt Passiót, de lemondásával maga a pokol szabadult rá.

És ekkor megérkezett Bergoglio az argentin pampákról. Egy jezsuita rendbéli érsek félretaposott fekete félcipőben. Aki metrón jár és maga főzi meg ebédjét. Aki szegény és szegény is akar maradni.

Igazi médiaszemélyiség!  Sajtócsemege!

Aggodalmaim oka viszonylag egyszerűen megmagyarázható:

Mint ezt alaposan megtanultuk korábban, három hatalmi ág létezik a modern demokráciában: a bírói, a törvényhozói és a végrehajtói hatalom. Ennek a háromnak kell egyensúlyban lennie és ezt a hármat ellenőrzi a népképviselet.

Ez persze roppant jól hangzik. Csak sosem létezett a valóságban.

Létezik viszont egy evilági, földi hatalom, amiről Jézus is beszél és többször is kijelenti: e világ ura a Sátán!

Sátán pedig létrehozta az ő háttérhatalmának végrehajtó szervezetét, a médiumokat, a tömegtájékoztatást, nevezzük ahogyan csak akarjuk. Ami hatalmi ágat nem ellenőriz senki, semmiféle választott emberi vagy angyali testület hanem saját maga, az ördög, mégpedig pokoli hatékonysággal, démoni segéderők közreműködésével .

Emlékezzünk csak vissza, mekkora hűhóval és felhajtással fogadta a világsajtó XXIII. János személyét és évekig, egészen haláláig nem is volt nála népszerűbb médiaszemélyiség a világon.  Noha ő indította el azt a zsinatot, ami katasztrófális következményekkel járt és a mai napig pusztítja az emberek hitét, nem kímélve egyetlen személyes hitet sem. A  tömegkommunikáció révén mondhatni, hogy oly mennyiségű vallási ellenpropagandát kapunk nap mint nap  a sajtóból, hogy nem győzünk köpködni ha a bűzös-kénes szájíztől megszabadulni akarunk. . És minden nap meg kell küzdenünk azért a hitért, amit a Jóisten tulajdonképpen minden jó szándékú embernek felkínált ingyen és bérmentve.

Most ugyanaz a média lelkendezik  Bergoglio személye iránt amelyik lelkendezett elődeiért. És most is, bármit tesz vagy nem tesz a pápa, az maga a szent csoda. A tenyerükön hordozzák.

Gyanús ez nekem.  Ennek a tömjénnek kénkőszaga van. Jobb szeretném, ha azt írják róla, hogy pedofil, tolvaj, hazug és hamis továbbá titokban embert ölt és nyíltan hódol mindenféle sátáni szertartásoknak.

Ez sokkal megnyugtatóbb hazugság lenne.

Isten segítse Ferenc pápát ahhoz, hogy az ördögadta világmédia ellene forduljon és úton-útfélen szidalmazza, káromolja, pocskondiázza.

A hamarosan boldoggá avatandó XII. Pius glóriájának fényét is az ellene zúdított támadások adták meg.

Ezek a támadások mutatják majd, hogy Ferenc a helyes úton halad! 

Mindenekfelett bízom Bergoglioban. Ami aggaszt, az a borzongató félelem, hogyan lesz képes ezzel a szemétheggyel megküzdeni, amely ma a katolikus egyház és takarítás közben miként tudja megóvni a valódi értékeket, az értékhordozó embereket, akik őrzik a kétezer éves hitet annak rendje és módja szerint. Mert ebbe beletört a bicskája XXIII. Jánosnak, a világ plébánosának,  beletört a bicskája VI. Pálnak, aki nem bízott a Lucia nővérre bízott üzenet valóságában és nem ajánlotta fel Oroszországot a Szűzanyának. Beletört a bicskája  I. és II. János Pálnak, aki utóbbi a fatimai figyelmeztetés ellenére is bízott a világ túlélésében és beletört a bicskája XVI. Benedeknek, aki fölött diadalt ült a  teológia, miközben senki sem vonta kétségbe szentségét és jóindulatát.

Hány hadosztálya van a pápának?  – kérdezte pökhendien Sztálin annak idején. Most meg mi kérdezzük, hogy hány hadosztálya van a Sátánnak? Megszámlálhatatlan. És bizony használni fogja ellenünk, de mindenekelőtt  Ferenc ellen.

Fohászkodom hát: Uram! Emeld minél magasabbra Ferencet és ne törődj zihálásommal hegymászásom közben. . Legyek Péter, a háromszor tagadó. De ne legyek Tamás, a csak egyszer kételkedő.

Reklámok
Hiszek Ferencnek

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s