Hende Csabát hová temessük?

A kérdés indokolt.

Magyarázatul néhány történelmi tény a közeli múltból:

1946-ban vitéz Jáni Gusztáv hadseregparancsnokot  amiért  felszabadította Ukrajnát  a bolsevik uralom alól büntetésül úgy végezték ki, mint egy utolsó cigány rablógyilkost a boldogabb békeidőkben.  Tábornoktársát, vitéz Hindy Ivánt,  pedig,aki  ki sem mozdult a vörös csapatok által   körbezárt Budapestről és ötvennyolc nap szakadatlan védelmi harc közepette  foggal-körömmel védte fővárosunkat és  el sem hagyta a védelmére bízott  katonai körzetet,  kommunista hazaáruló senkiháziak  lőtték főbe büntetésül hősies helytállásáért. A két főtiszttel együtt vagy háromezer vezetésre és védelemre képes katonánkat  pusztították el a Moszkvából  hazatért  „különös anyagból formált ” fegyveres kommunisták 1945. és 1964 között.  Rettegtek a magyar ellenállástól és emiatt igyekeztek tömegesen kiirtani harcképes embereinket Főtiszteket, tiszteket, altiszteket és tiszteseket. Akik értettek a parancsok kiadásához, megfelelő szétosztásához és az utasítások  tisztességes végrehajtásához.

Image

Férfiak helyett Hímeink maradtak csak, szaporodásra és szaporításra alkalmas hímnemű egyedek. A nemzet gerincét jelentő igazi férfiak vagy tömegsírokban feküdtek, vagy rabtáborokban irtották a szibériai őserdőket. (Az 1956-os  véres közjátékról most nem is beszélek.)

Aztán jött Korea, Vietnam.  Hogy csak a komolyabb vállalkozásokat említsem.

Ez volt a múlt. A rettenetes közelmúlt. A Varsói Szerződés és a KGST.

Most pedig itt van a még rettenetesebb jelen.  A NATO és az Unió.

Annak idején gúnyos mosollyal  kérdezték tőlünk elvtársuraink, hogy ugyan mi keresnivalónk volt nekünk Szovjet-Ukrajnában vagy a Don-kanyarban, ezer kilométerekre a történelmi magyar határtól?

Most  más a stílus.  Simán szemberöhögnek szövetségeseink.

a kutya sem kérdi, mit keresünk mi a Sinai-félszigeten, Koszovóban,Afganisztánban, Irakban,  Gázában, Indonéziában,Nigériában és még vagy húsz szerencsétlen országban mindenféle uniós, ENSZ, amerikai, Vöröskeresztes és Teddy macis lobogók alatt?

Azt mondják: missziót teljesítünk.  Fenntartjuk a békét, még ha beledöglik is a helyi lakosság. A minap ezt a világméretű magyar katonai missziót hosszabbította meg a magyar kormány időtartamban és költségvetésben egyaránt.

És ennek a missziónak a vezérlő alakja Hende Csaba államtitkár úr.

Általa képviseljük a globális hatalmat. És személyében viseljük el a megnyomorítottak keserű bosszúszomját. Ezek után hadd kérdem meg Hende Csaba urat, hogy esetleges kivégzése  vagy békés elhunyta után hol szeretne nyugodni. Nyugat-Szaharában, Kabulban vagy marad a jól bevált 301-es parcellánál?

A demokrácia ajándéka, hogy választhat.?

Reklámok
Hende Csabát hová temessük?

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s