Ómen és ámen –Ferenc pápa galambjai

 Mi késztette a római Szent Péter téren január 26-án az ott lebzselő sirályokat és varjakat, hogy  a pápai lakosztály ablakából égre szárnyaló fehér galambokra támadjanak és megöljék őket?

Lehet találgatni.

Image

Jobbmódú titkosszolgálatok megengedik maguknak azt a  luxust, hogy „piszkosszolgálatként” is megjelenjenek a politikai színtereken. Robert Merle remek könyvben utalt erre még a múlt században. Állati elmék című regényében az amerikai titkosszolgák delfineket  manipulálnak, miután a jóhiszemű Sevilla professzor és munkatársai a delfineket megbarátkoztatták az emberekkel. A titkosszolgálat gátlást nem ismerő személyzete ezután elkobozza Sevilla professzortól az állatokat és ráveszik őket, hogy aknát rakjanak egy, a tonkini öbölben járőröző romboló víz alatti gerincére. Az US Navy hajójának felrobbantása és elsüllyesztése aztán megfelelő ürügyként szolgált a vietnami háború  kiterjesztésére – sugallja Merle nevezetes könyvében.  Ugyanis az akciót  Ho Shi Minh  észak-vietnami diktátor csapatainak a számlájára írták és a média által jogosnak minősített  bosszú nem maradhatott el. Amiként a Maine hadihajó szerencsétlensége a havannai kikötőben a Spanyolország elleni háború ürügyét  ajándékozta az amerikai hadvezetésnek vagy ahogyan a  World Trade Center elleni sunyi önmerénylet az Afganisztán népe  elleni bombázáshoz nyújtott jogosítványt.  Továbbá ezzel egyidejűleg az amerikai és több tucatnyi más nemzet elleni kényszerintézkedésekhez is indokul szolgált.

A Ferenc pápa fehér galambjai ellen idomított sirályokkal ésbetanított varjakkal megszervezett támadás jelentéktelen és szelíd incidensnek tűnik a Big Brother egyéb csínyeihez képest. Sztálin nyomán nyilván Obama vagy Netanjahu is ajakbiggyesztve kérdi: hány hadosztálya van a pápának?

Igazuk van, nem drónokkal, nem foszforbombákkal és nem orange B-vel kell harcolni a katolikus egyház ellen. Ide raffináltabb módszerek illenek. A Szentlélek erejének hanyatlását mi bizonyíthatja nyomatékosabban, mint hogy a Szentlelket jelképező galambokat pillanatok alatt semmisíti meg a ragadozó sirály és a galamb láttára megvadult varjú.

Csak remélhetjük, hogy alkalmasint az elektronikus lehallgatásban járatos Snowden után egy sirályok és varjak kiképzésében sáros amerikai ügynök is menedékjogot kér Putyin keresztény-konzervatív Moszkvájában és töredelmesen elmeséli, hogy az ő műve volt a pápai galambok gyilkos molesztálása ezév januárjában. Hogy ő tanított be szolgálati sirályokat és ügynökké sorozott  varjakat a Szentlélek galambjainak elpusztítására.  Amely rémisztő jelenetet aztán a Szent Péter téren összegyűlt tízezernyi hívő valamint a tévénézők milliói riasztó ómennek tekinthettek a katolikus egyház baljós jövőjét illetően.

Ha viszont nem a titkosszolgálatok, hanem maga a Sátán személyesen áll az incidens mögött mint gonosz felbújtó, nem számíthatunk a Snowdenéhez hasonló menedékkérésre.  Ő otthon van Washington D.C-ben. Nincs az az elvetemült cselekedet, ami miatt az Egyesült Államok vezetőinek  legenyhébb rosszallását kellene elviselnie. Hiszen jóideje már Ő az USA védő démona.

Ennek tudatában saját védangyalainkhoz fordulunk fohászainkkal. Vagy ha ez kevésnek tűnik ilyen nagyhatalommal szemben idézzük fel és mondogassuk magunkban Faludy emlékezetes refrénjét a Haláltánc balladából. A költő a Királyt ugyan hercegnek szólítja itt, de csupán a rím csábítása okán:

„véred kiontott harmatával
irgalmazz nékünk, Jézus Herceg!”

Reklámok
Ómen és ámen –Ferenc pápa galambjai

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s