Piciny és globál

Ha nem tudsz megoldani egy semmi kis hétköznapi  feladatot, ha nem tudsz felbontani egy makacs paradicsomkonzervet,  ha nem tudsz kinyitni egy gyerekek elől cselesen elzárt gyógyszerfiolát vagy képtelen vagy  becsavarni egy ötös méretű csavart egy négyes menetvágóval metszett lyukba, akkor válts témát. Lépj magasabbra.

Váltsd meg a világot! Legalábbis gondolatban.

 Tedd föl a kérdést, hogy  alkalmas személy-e helytartónak a világot uraló  maffia megbízásából Obama ben Husszein,  az U.S.A. úgymond demokratikusan megválasztott elnöke?   Anélkül, hogy nyakába omlana mind az ötvenegy állam minden szemete?

Hogy alkalmasak-e az egyházfők  a fejedelmek és hatalmak, vagyis  Sátán helytartója helyett  Krisztus felkent helytartójaként működni? Bergoglio  alias I. Ferenc  és Ratzinger alias XVI. Benedek pápa, a Vatikán pillanatnyi társuralkodói képesek lesznek-e tovább éltetni a hitet a sokszáz milliónyi már-már  alig-katolikusban?

Hogy alkalmas-e Oroszország elnökéül Vlagyimir Putyin? És képes lesz-e népe továbbvinni a fehér faj és az ortodox kereszténység által képviselt műveltséget és rajongó Istenhitet? Amit még sem Lenin, sem Sztálin sem a piás Jelcin nem volt képes kiölni belőlük?

Te mit tennél a helyükben a világmegváltás útján?

A kérdések megriasztanak majd és azon kapod magad, hogy egyszerre csak találtál a fiókban megfelelő konzervnyitót a megátalkodott paradicsomkonzervhez, feleségedet meg mered kérni a gyógyszeres fiola kinyitása trükjének megmutatására és  áldozol időt arra is, hogy a négyes lukba keress a limlom tálcán a lyukba  beleillő négyes csavart.

Sikerélményed ezáltal szavatolt és bizonyos. Mi több: örömteli.

Obama,Bergoglio, Ratzinger és Putyin pedig csinálják nagyban, amit te kicsiben megtettél. Talán nekik is sikerül.

Talán…

Reklámok
Piciny és globál

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s