A katasztrófák evolúciója

Az Ararát tetején ötezer évvel ezelőtt, a vízözön végeztével kikötött egy bárka, amit a Biblia Noé tulajdonaként ír le.
Ötezer évvel később második világháborús Amerikai, majd NATO pilóták, akik rendszeresen járták az Ararát légterét, vagyis az örmény-török határvidéket, gyakran észlelték az egyik terjedelmes szakadékban egy minden bizonnyal ember alkotta bárka árnyékát a hó és jég alatt. Többségükben hívő emberek lévén arra gondoltak, hogy ez az ódon alkotmány ott a szakadék mélyén nem más, mint Noé bárkájának maradványa a Vízözön idejéből. A Biblia ugyanis utal arra, hogy az állatokkal teli jármű itt, a Kaukázusban, pontosan az Ararát csúcsa közelében kötött ki az Özönvíz végén.

Muslimevolution-Shaha1mirr

2.

Minapi „Eleison kommentárjában (349. sz.)” Richard Williamson püspök e bárka sorsát választotta nevezetes cikksorozatának témájául.
”A Bárka realitása” című írását a következőképpen kezdi Williamson:
„Ha bárki kételkedne abban, hogy egy világméretű büntetés sújthatja az emberiséget, mégpedig olyan büntetés, amilyenre Miasszonyunk a japán szerzetesnőt , Agnes Sasagawát figyelmeztette 1973-ban, azokat hadd figyelmeztessem jómagam is, hogy ilyen büntető katasztrófa megtörtént már ötezer évvel ezelőtt is és amihez hasonló megtörténhet akár jelen napjainkban is.”
A püspök cikkében hivatkozik egy, a youtube-n fellelhető filmre,amely éppen az Araráton ma is megtalálható bárkáról készült
Mint írja: ” És ha kételkednének a világot elborító özönvíz megtörténtében Noé idejében , azoknak javaslom a YouTube 53 perces francia gyártású dokumentumfilmjének a megtekintését. A címe: “L’Arche de Noé et le Déluge: Preuves Historiques et Scientifiques”.
Ezután a püspök említést tesz a film angol változatáról is: „az , angol változatban a Youtube film angol szövege nem tűnik a franciával egyenértékűnek. Jó adagnyi félretájékoztatás, dezinformáció található benne, látszik, hogy Isten ellenségei keményen megdolgoznak azért, hogy bennünket félrevezessenek és távol tartsanak azoktól a szenzációs bizonyítékoktól, amik Noé bárkájának valóságos létezését igazolják pontosan akként, ahogyan a történet Isten Bibliájában le van írva.”

3.

A film igyekszik áttekinteni a bárka történetét egészen az ókor elejéig.
Legelébb Krisztus előtt ötszáz évvel egy káldeus pap látogatta meg a bárka maradványait és készített róla részletes feljegyzéseket. Elég sokat tudunk egy Krisztus után 360-ban odalátogatott keresztény püspökről is, hiszen az ő feljegyzései is fennmaradtak. Aztán hosszú szünet után 1269-ben a neves világutazó és felfedező, a velencei Marco Polo járt az Ararát oldalában pihenő bárkánál. Mindent összevetve az írott történelem folyamán mintegy harminc kézirat készült a helyszínen és ezek tanúskodnak arról, hogy tudós látogatók jártak a bárkánál és az általuk leírtak oly mértékben egyeznek egymással, ami nem lehet puszta véletlen játéka. Kivétel nélkül szóba hozzák Noé nevét és egyéb, egymásra rímelő történetek is igazolják, hogy amit a látogatók ott tapasztaltak, az a valóságot tükrözte.
1840-ben erős földrengés történt azon a vidéken és a hegy oldalán szakadék keletkezett. A mindaddig szabadon heverő bárka belecsúszott ebbe a szakadékba és kettétört. De nagyobb sérülés nem érte, mindössze egy harminc yard hosszúságú darab szakadt le róla. A XIX. És XX. Század folyamán aztán már sok százan voltak kíváncsiak a bárka maradványaira. Látogatásaikról ők is készítettek feljegyzéseket, de ezek a dokumentumok nem keltettek különösebb közérdeklődést.
E másfél-két évszázad már a Darwinizmus és az evolúció kora . Ekkor már csak alig néhányan hitték el, hogy a Teremtés hatezer évvel korábban történt és az a nevezetes vízözön sem volt régebben, mint ötezer éve.

Az evolúció tudományos és laikus elfogadtatása minimum millió éveket követelt a földtörténet számára és ahogyan telt az idő a millió évekből milliárdok lettek. Kellett az idő ahhoz, hogy az őslevesből kifejlődött őssejtből dinoszaurusz, cápa,majom és ember fejlődhessék ki a véletlenszerű mutációk által. Ahhoz például, hogy a Körúton a fejünkre essen egy meglazult tégla, ahhoz bizony sokszor kell végigsétálnunk a falak tövében. Hát még ha az az elvárásunk is megvan, hogy a remélhetőleg szerencsés kimenetelű baleset olyan mutációt idézzen elő bennünk, ami által szaporodóképes bernáthegyi kutyává vagy szerződésekben dúskáló celeb filmszínésszé válunk. Ehhez esetleg még az a 14 milliárd esztendő is kevés lesz,amit a jelenlegi tudósok a világegyetem korának becsülnek. De talán már 20 milliárd esztendő elegendő arra, hogy bármely véletlenek sorozatából azt hozzuk ki, amit csak akarni tudunk. Az evolúciós teremtés voltaképpen csak idő kérdésévé válik.
Az idő az evolucionista tudós szemében maga a mindenható Teremtő Isten.

4.

A bárka az Ararát egyik hasadékában rejtőzik, mintegy 4600 méter magasságban, a hóhatáron túl, A török-örmény határ közelében. Az év túlnyomó részében hó és jég borítja és emiatt és az egész évben fenyegető lavinaveszély miatt igencsak nehéz megközelíteni.
Az alulról való megközelítést pedig a rablóbandák és az állandósult, A hegyi TÖRZSEK KÖZÖTT folyó polgárháború teszi szinte lehetetlenné.
Minden nehézség ellenére legutóbb a törököknek sikerült eljutni expedíciójukkal a bárkához és a belsejébe is bejutottak. Az általuk 2007-ben készített terjedelmes filmfelvételek ugyancsak felkerültek a YouTube-ra.

5.

Miért választotta Richard Williamson püspök úr cikkéhez az 1973-as Mária-jelenést? Amelyik oly távol a keresztény világtól egy fiatal japán szerzetesnővel történt az akitai templom oltáránál. Az áhítatos imába merült Agnes Sasagawa nővér arra lett figyelmes, hogy először a saját keze kezd erőteljesen vérezni, majd az oltár mellé állított Mária szobor tenyeréből is vér folyik. A szobor ezután megszólalt és sok egyéb baljós jövendölés mellett elmondta a nővérnek, hogy tűzvihar vár az emberiségre, ha nem térnek meg és nem hagynak fel bűneik gyakorlásával. Azt is elmondta Ágnesnek, hogy a büntetés azért késik, mert a Szűzanya és Jézus könyörgései a kegyelemért valamint a földi emberek között az őszinte imatevékenységet folytató papok és szerzetesek valamint a hittel eltelt laikusok imái Isten haragját minduntalan megenyhítik.
(Alátámasztja ezt az állítást egy ötszáz éves történet a mi Mátyás királyunkról. Megkérdezték egyszer tőle, hogy miért támogatja oly gazdagon az országunk pálosrendi szerzeteseit? „Ők a mi oszlopaink, amik az eget tartják fölöttünk! „ felelte igen komolyan, majdhogynem megrendülten a király. „Az ő imáik nélkül már rég a nyakunkba szakadt volna az egész mennyboltozat és mi már sehol nem lennénk…!”)
Mindazonáltal az Úristen sajátos módszereivel folyamatosan gondoskodik arról, hogy eloszlassa és megcáfolja a tévhitet, ami szerint itt a Földön létrehozhatjuk magunk számára a liberális Mennyországot, a New World Order-t.
Feltehető, hogy az ő intézkedésére adták meg Angliában a szavazati jogot az elmebetegeknek és a
gyengeelméjűeknek. Még egyPár év és megtörténhet, hogy csak diliflepnivel járulhatunk a szent demokrácia urnái elé.
Mi ez, ha nem a legrémisztőbb ómen?

(A recent French film, accessible on YouTube, presents historical and factual
evidence for Noah’s Ark still today existing, high up on Mount Ararat..)

Reklámok
A katasztrófák evolúciója

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s