Fél évig nézte a tévét a halott asszony

A Frankfurthoz közeli Oberursel városában élő 66 éves nő természetes halállal halt meg. Esetleg a műsor okozta izgalomban érhette végzetes szívroham. Hálóruhát viselt, és holtában is a tévét bámulta. A helyi lap szerint a “részben mumifikálódott” holttest mellett félévnél régebbi műsorújságot találtak.
A megholt asszony is, mint e tájon számosan, TV-függő volt. A történetek rabja, mint sokan mások.

isolated-horror-movie-tv

Világszerte a televíziós adások milliónyi műsorpercében különféle becslések szerint halálok, mégpedig többségében erőszakos halálesetek ezrei történnek meg a nézők szórakoztatására.
A filmhalál ma a legnagyobb üzlet.
Tudják ezt a filmipar Drakulái és pontosan tudja ezt a filmipar eltántoríthatatlan közönsége is. Nem véletlenül nevezzük a XX. És a XXI. Századot a „halál kultúrájának”, a „szifilizáció korának”, a „pornográfia apoteózisának – hiszen ezek az emberölések egyértelműen kéjgyilkosságok, amit a rendező a néző megbízásából és annak határozott utasítására követ el” és nem utolsó sorban az átverés és átveretés korának is tekinthetjük ezeket az évtizedeket.
Utóbbira utal, hogy Robert Capa még trükkhöz folyamodott, amikor a halált akarta lencsevégre kapni. Híres fotója, a spanyol polgárháborúban halálos lövést kapott milicista figurája beállított és gondosan megkomponált jelenet. Kegyes áldozat a szenzációra éhes napisajtó oltárán.
Becsületére legyen mondva, hogy Capa még tisztelte az életet annyira, hogy egy jó poén kedvéért ne áldozza fel sem a másik életét, sem a sajátját. Hogy Vietnamban aknára lépett, még az is a kegyetlen véletlen műve lehetett. Noha sokan sejtik már, hogy véletlen nincs is. A véletlen Isten egyik álarca.
Capa halálával elszabadult a pokol. Emberek ezrei haltak meg valóságosan a képernyőkön és a filmvásznakon és előbb emberek ezrei, majd tízezrei és most már milliói töltik ki a légbe életük utolsó lehelletét a képernyők előtt. Vannak, akik kórházi kórteremben, betegtársaik és a mobiltelefonok dallamkürtjeivel fűszerezve múlatják el életük végső percét. Mások, mint az említett hölgy is a frankfurt-oberurseli társasházban végtelen és mumifikálódott magányban teszik ugyanezt.
Nehéz jóslásokba bocsátkozni, de felmerül előttem egy kép: A Föld 20-30-40 vagy esetleg még ennél is több milliárd zavartalanul üzemelő televíziós képernyője előtt valamikor a nem is oly távoli jövőben mumifikálódott tetemek milliárdjai nézik vak szemükkel foteljükben heverve az automaták beállította műsorokat. Készülékeiket örökifjú reaktorok termelte áram táplálja és kezük ügyében ott hevernek az ódon műsorújságok.

Vajon lesznek-e emberek, egyáltalán lesznek-e majd „valakik”, akik Ha egyszer elérkezik ennek is az ideje, lenyomják a távirányítókon az „off” gombot?
Hogy a vibráló képernyők végre elsötétüljenek.

Reklámok
Fél évig nézte a tévét a halott asszony

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s