Édenkert kiadó

Az elhagyott Éden természetesen csak halvány hasonmása az eredeti valóságos csodakertnek. Folyói: a Tigris, az Eufrátesz, a Kús és a Ghólen ugyan még öntözik a kert növényzetét, de már semmi sem pompázik a régi fényében.

Ez már nem a boldogság lakóparkja.

Lucas_Cranach_d._Ä._035

Ott vannak még ugyan a szépséges virágok és növények, a terebélyessé növekedett fák, amiknek gyümölcseiből szabad volt lakomáznia Évának és Ádámnak és ott van még mindig az az átkozott fa is, amelynek az almája elindította a nemzedékeink sorsát mindmáig meghatározó áteredő bűnt.

No, de furcsa szerzet az ember. Még erre a megfakult Édenre is vágyakozom nap mint nap. Legszívesebben kibérelném néhány évtizedre.

Ebben a ingatlankereskedelmi versengésben ma már mindent árulnak. Homokzátonyt a Seychelles szigeteken , vulkánt Kamcsatkában, esztenát az erdélyi havasokban. Sőt, jutányos áron juthatunk hozzá több négyzetkilométernyi poros síksághoz a Nyugalom Tengerében vagy a Tycho Braheről elnevezett kráterben.

Itt kell bevallanom, hogy különc vagyok. Ízlésem kacifántos. Nem vágyom a Holdon krátertelekre, de esztenára sem magyarból lopott román felségterületen. Nincs szükségem homokórába való precíziós homokra sem a Seychelle szigetekről. De még fekete obszidián szilánkra sem egy saját tulajdonú kamcsatkai vulkáni kúp tetejéről.

Amire szerény összegű megtakarított pénzemet költeném, az nem más, mint a lakatlanná vált Édenkert, Mezopotámia északi térfelén. Talán még esélyem is lenne a bérleti díj kifizetésére avagy akár a kert megvásárlására is

.rá, hiszen ki törődik mostanság a Genezisben egykoron oly vonzóan leírt Édennel? Azóta a Mózes sorozat 3246. része folyik a televíziós képernyőkön és nincs ember ma már, aki emlékeznék az eredeti és első Genezisre. Az ingatlan környéke sem éppen vonzó. Édentől keletre, Nód földjén   a testvérgyilkos Káin és pereputtya kapot kényszerlakhelyet. Nem valami békés szomszédság. Az Édentől nyugatra Izrael törzsei irtják a legraffináltabb módokon a kánaánita őslakosokat és a palesztinokat. Az Édentől északra épp most alakul egy harcias kalifátus. A déliekről meg beszélni sem ajánlatos: A Holt tenger tájékán, Sodoma és Gomorra városától Brüsszelig  ősbuzeránsok rontják a levegőt. Úgy általánosságban pedig Arábiából immár évezredek óta áradnak a szemita rablótörzsek Európa és Ázsia kultúrahordozó népeinek kirablására. Az Éden tehát egy nagy katyvasz kellős közepén fekszik, léte is hajszálon függ.

És mindennek ellenére kibérelném vagy megvásárolnám a használaton kívüli Édent és beköltöznék oda.

Isten alighanem meglátná a fantáziát a vállalkozásomban és hamarosan asszonytárssal örvendeztetne meg. És elkezdhetnénk újra a történelmet. Az már rajtunk múlik, hogy újra engedünk-e a bukott angyal csábításának és részünk lesz e az áteredő bűn átkában vagy elküldjük Lucifert a jó büdös francba, ahová igazából való.

És ha rajtam (és Éván)múlik, ez a történelem másfajta történelem lesz, mint a bibliából megismert Genezis.

Adjuk ki végre a jelszót: Segítsünk Istennek gatyába rázni a Teremtést!

Reklámok
Édenkert kiadó

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s